Poika nimeltä Päivi tuo pieni ja hentoinen nainen. Joskus kauniskin vaaleine kutreineen.Vanhentunut punaposkinen, huulet hieman rohtuneet. On tainnut tulla muutama olut otettua. Vähän iloluontoinen, välillä työttömänä. Siniset surulliset silmät soittavat samaa levyä usein puolelta A eikä sitä levyä saa vaihdettua mitenkään. Farkut vuodelta 70 ja ei mitään rajoja, vähän tuhma tyttö.

Ei niin vakavaa

Jaana ja Saana tappelivat vanhasta pianistista. Vekkuli miehiään naistenkaataja laivojen pianobaareista. Pohjoisen poikia. Perhettäkin oli ollut joskus ja kaikenlaisille muusikkokavereille missejä menetetty. Äitiä piti hoitaa. Pinna ei aina kestänyt taiteilija temperamentilla kunnei oikein asioista enää tiennyt miten ne menivät. Rakennus hommiin oli vaihtunut pianon soitto.

Jaana oli suurikokoinen maatalonemäntä, melkeen mustalainen. Yksinhuoltaja ja kylvettäjä. Aina ei oikein jaksanut ja viitsinyt olla kunnollinen. Sanomista tuli usein naisten kanssa. Moni luulee auktoriteetin piilevän koossa ja väkivallassa. Mitä lehmämäisyyttä. Voi sitä tuomitsemista, eihän se elämää ole. Ihmisten kanssa tässä pitäisi olla. Vaan ymmärtäähän sen aina ei jaksa skarpata.

Saana oli pieni, tumma ja pippurinen. Hyvä asiakaspalvelija ja vaatturi. Vähän oli jo aika mennyt ohitse ja kaikin puolin muuten asiat oli reilassa. Kaipa sitä oli jo vähän enemmän nähty ja koettu. Ei enää nii vakavasti kaikkea ottanut. Ja osasi työnsä, ei ollut yksistään kiinni tummista kutreista. Tulisen sievä espanjatar. Ja äiti jo aikuiselle lapselleen. Äiti, äiti.

Vähäsen tuli kinaa taas eräänä päivänä Jaanan kanssa kuka oli kenenkin sängystä minäkin aamuna herännyt. Pakkohan siinä oli huutamaan ruveta kun mentiin henkilökohtaisuuksiin ja lapsetkin vedettiin mukaan siideririitaan. Aina ei ihmiset osaa riitelemättä keskustella. Kasvuahan se leiskuvissa silmissä. Ja loppujen lopuksi Saana siivosi isolla naisella pubin lattiaa. Kuin kissalla pöytää.

Naiset ne julmimpia toisilleen ovat ja miten pienessä ihmisessä löytyy voimaa. Aamulla saa taas ihmetellä mitä peruukkia päähänsä laittaa kun on tolloja päästä lähtenyt sieltä sun täältä. Ja että sitä pitää tapella miehistä, kyllähän niitä maailma on pullollaan.